Hetaste indietrenderna sommaren 2012

Halva året har snart gått och vi kan redan urskilja de starkaste kulturströmningarna som kommer att dominera indiesommaren. För en gammal indieräv som jag själv är det givetvis lätt att identifiera årets trendskiftningar, men den mindre erfarne indiern kan få vissa problem att orientera sig. ”Är det ok att lyssna på musik med gitarrer i år?”, ”TV-licens – coolt eller töntigt?” ”Får jag gilla dubstep?”, ”Hur ironisk måste min truckerkeps vara för att vara indie?” och andra dumma frågor kan man som ny i indievärlden ställa sig. Trots att de som bäst förtjänar att besvaras med en fnysning eller en axelryckning axlar jag, Jonas, rollen som barmhärtig indieupplysare för att ge alla en chans att uppleva året på ett så indie sätt som möjligt! Härmed presenterar jag de fem största indietrenderna sommaren 2012.

5. Vitt brus

Roskilde 2012
Roskilde 2012

Musik är något som funnits med människan sedan urminnes tider. Det är något som sitter djupt rotat i vår natur, och medan vi fortfarande bodde i grottor samlades bosättningarna runt en nytänd brasa för att knacka på en trumma och vråla lite gutturala läten. Är det inte absurt att vi nu, 2012, fortfarande beter oss som grottmänniskor? Lyssnar du på musik idag kan du lika gärna bära djurhudar och måla streckgubbar i blod på dina sovrumsväggar. Nu slänger vi ut musiken och spenderar en modern sommar lyssnades på vitt brus! Ett monotont, statiskt brus kommer att dominera radiokanalerna i sommar, brusfestivaler kommer att anordnas och människor över hela världen byter in sina gitarrer och munspel mot trasiga TV-apparater. Ljudbilden för resten av året stavas ”SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS”!

4. Tveksamhet

Hm...
Hm...

I år tar vi inte ställning till någonting! Eller, jo förresten. Kanske.

3. Att använda ett socialt nätverk man inte tycker om, och twittra om det samtidigt.

2011 såg uppkomsten av att hippa kids slog på tv-apparaterna lagom till ”Melodifestivalen”, ”Så ska det låta” och andra folkliga program, för att sedan utförligt kritisera och håna dem på twitter. I år dumpar vi gammelmedia och loggar istället in på ocoola sociala nätverk samtidigt som vi twittrar om hur dåliga de är! Exempel på kommande tweets:

2. Jättesmå kepsar

Bono's keps 2012
Bonos keps 2012

Klädmodet förblir i stort sett oförändrat från 2011, förutom att alla kommer att bära komiskt underdimensionerade kepsar! De sitter fruktansvärt dåligt på huvudet, blåser gärna iväg vid minsta vindpust och har en förmåga att försvinna in i alltför vildvuxna frisyrer. Förvånansvärt nog kommer de små kepsarna så småningom sprida sig brett utanför indiekretsarna, och bli den enda trenden som aldrig någonsin försvinner. Under all framtid kommer de vara höjden av moderiktighet, och det blir snart europeisk kutym att bära en extra liten keps på finare tillställningar som bröllop, begravningar, när du blir adlad etc.

1. COUNTER-STRIKE

På bilden: FiXiEs.clan || Vegan_Synthesizer
På bilden: FiXiEs.clan || Vegan_Synthesizer

Just det, CS är hetaste trenden 2012! Från att under ett och ett halvt decennium varit förpassat till högstadieskolor och missanpassade vuxenbebisar är det i år de hippaste, trendigaste och mest alternativa människorna som kommer att ”fragga”! Barer slår igen då allt fler väljer att hänga på de coolaste servrarna. Ventrilo svämmar över av nya kanaler och energidrycksförsäljningen slår alla rekord. Utelivet är ute!

Med den här listan hoppas jag att även den mest efterhalkande indiewannabeen ges förmåga att hänga på det senaste i indieväg. Vi ses i cyberrymden!

/Jonas (a.k.a. Indieblogg3rs – NyteStalker)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *