Min dag med Fredrik Strage i bilder

Jag hade det stora nöjet att få åka hem till och spendera en hel dag med självaste Fredrik Strage. Den till en början spända stämningen, med tanke på min kollegas tidigare skriverier, skingrades kort efter att jag välkomnats in i hans hem och konversationen kommit igång. Vi kom snabbt varandra nära och den vassa journalisten visade upp en spännande, okänd sida av sig själv. Mitt besök resulterade i en unik insikt i den stora journalistens liv, fylld av exklusiva anektdoter, ärliga och utelämnande men likväl underhållande, om hans barndom, drogmissbruk, skivsamling, olyckliga tonårsförälskelser och mycket mer – allt detta ackompanjerat av helt okej bilder vilka dokumenterar hans vardagsliv. Då kassettbanden jag spelat in intervjuerna på förstördes i en magnet-/wakeboardrelaterad olycka bad vi Strage att snabbt titta in på redaktionen och kommentera våra fotografier vilket han så vänligt gjorde. Nedan följer det material som kunde publiceras.

Hej! Här kommer de bästa bilderna från mitt och Jonas äventyr tillsammans, varsågoda!:

softar.jpg
Softar.

Här sitter jag och ”chillaxar”. Jag vet att det egentligen inte är ett riktigt ord, men jag kan vara lite ironisk och tokrolig bland.

stragescd.jpg
Min skivsamling.

Förutom min nästan kompletta kollektion Mr. Music-skivor (har någon som läser detta ett ex. av #5 1993 över så hör av er!!!) har jag: Best of Run DMC, Friday I’m In Love med The Cure och 38 oöppnade exemplar av Spandau Ballets Gold. Den där Boyz II Men-singeln som var poppis ett tag tror jag ligger där någonstans också (Making Love? Vad fan heter den egentligen?).

data.jpg
Min data.

Förutom att twittra sitter jag och ”tankar ner” lite ibland. Gillar The Pirate Bay och DC++ för sånt och det blir lite film, mycket anime och en del musik. Annars använder jag den egentligen inte till något – alla mina artiklar skriver jag i kollegieblock och e-post är för bögar har jag inte riktigt förstått mig på.

skamhornan.jpg
I hörnan.

Oj, haha! Ja, här sitter jag ibland när jag känner att jag behöver skämmas riktigt ordentligt!

stragarok.jpg
Chillar i köket.

Den här köksfläkten lät jag montera enbart för att kunna hänga under den och röka. Jag lagar aldrig mat.

stragemyman.png
Kvällshäng.

På kvällen hängde jag med Philip Michael Thomas, som spelade Tubbs i Miami Vice. Grym serie. [Fotnot: Den här bilden hade Strage med sig själv, ”för att komplettera dagens händelser – alltså, det var på kvällen, precis efter att du stuckit, seriöst!”]

stragevhs.jpg
Filmsamlingen.

Jag tycker mycket om dem alla, men pärlan i samlingen är helt klart andra säsongen av Spin City! Jag är en riktig ”Stuart”, hehe.

stragefundersam.jpg
Jag kontemplerar.

Tycker att vi avslutar med den här bilden, där jag sitter och avnjuter/sågar melodifestivalen medan jag kontemplerar över min nästa krönika! På återseende!
(Alltså Jonas, är det för sent att ändra titeln? Jag tycker fortfarande att ”En (Str)(d)ag med Fredrik Strage” är mycket fyndigare!)

Stort tack till Fredrik Strage för att du tog dig tid, du är en sann hjälte!

/Jonas och Strage

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *